maandag, 19. april 2010 - 10:06

Nationale Sloopregeling sluit woensdag 21 april

Den Haag

Op woensdag 21 april om 17.00 uur stopt de Nationale Sloopregeling. Vanaf 29 mei 2009 was het, onder bepaalde voorwaarden, mogelijk om bij de aanschaf van een nieuwere en schonere auto een premie van 750 tot 1750 euro te krijgen voor het te demonteren voertuig.

Volgens minister Huizinga heeft de regeling succesvol gewerkt ” Ruim 80.000 consumenten hebben het afgelopen jaar gebruik gemaakt van de regeling. Hierdoor zijn we in staat geweest om de luchtkwaliteit te verbeteren en de economie te stimuleren. Dat noem ik nog eens een win-win situatie.”

De Nationale Sloopregeling, een initiatief van het ministerie van VROM in samenwerking met RAI Vereniging, BOVAG, STIBA en ARN (Auto Recycling Nederland), is in het leven geroepen om de automobielindustrie gedurende de economische crisis een stimulans te geven. Door de sloopregeling was het financieel aantrekkelijker om oudere personen- en bestelauto's versneld aan te bieden voor sloop en met een premie om te ruilen voor jongere, schonere auto's.

De hoogte van de slooppremie varieerde van 750 tot 1750 euro. Deze premie werd in mindering gebracht op de aanschafprijs van een jonger en schoner exemplaar. De ingeleverde auto wordt milieuverantwoord verwerkt door de contractpartners van ARN.
Provincie:
Tag(s):