donderdag, 18. februari 2010 - 9:34 Update: 08-07-2014 1:05

NEC drukt Willem II dieper in de zorgen

(Elf Voetbal) Goed was het zeker niet. Maar de 2-1 zege op Willem II was niet alleen de vierde driepunter op rij voor NEC.

De ploeg is ook naar plaats 10 geklommen. De Brabanders daarentegen moeten toch echt al de agenda in de maand mei leegruimen en daarin de woorden Promotie/degradatie-play-offs gaan invullen.

Trainer Wiljan Vloet kon vanmiddag bij aankomst op het stadion opgelucht ademhalen. Ramon Zomer, Patrick Pothuizen en Jeffrey Sarpong kampten afgelopen week met ziekte, maar zijn drie steunpilaren bleken fit. Daardoor wijzigde Vloet helemaal niets aan zijn basiselftal in vergelijking met de 4-2 zege van afgelopen vrijdag op NAC Breda. Willem II-trainer Alfons Groenendijk had opnieuw een basisplek ingeruimd voor Bas van Loon op de linksbackpositie en posteerde middenvelder Jan-Arie van der Heijden centraal in de verdediging naast Bart Biemans.

In het eerste halfuur was er weinig te beleven. NEC leek in haar speelwijze op de ploeg van voor de komst van Vloet en Willem II liet zien waarom de ploeg op de voorlaatste plaats staat en de afgelopen weken enkel kon winnen van hekkensluiter RKC Waalwijk. In de 21e minuut kregen de bezoekers wel de eerste kans. Stef Nijland zette vanaf links voor, de kopbal van Frank Demouge ging net naast. Sergio Zijler schoof het leder acht minuten later na een mooie soloactie ook rakelings naast.

Bij NEC was de beste mogelijkheid voor Patrick Pothuizen. Na een afgeslagen corner volleerde hij volledig vrijstaand wild over. Maar in de 40e minuut brak uitgerekend een andere centrale verdediger, Ramon Zomer, de ban. De Tukker trapte hard raak uit een vrije trap vanaf 18 meter. Al werd zijn inzet nog licht getoucheerd in de Tilburgse muur. In de slotminuut van het eerste bedrijf viel ook de 2-0. Björn Vleminckx kwam op het scorebord als doelpuntenmaker, maar alle lof was voor Jeffrey Sarpong. Hij passeerde aan de linkerkant Jens Janse en leverde vanaf de achterlijn een puike voorzet af. Bij de tweede paal tikte de Belg het leder simpel in het lege doel.

Na rust moest Willem II komen en kon NEC veilig achterover leunen om eventueel met een razendsnelle uitbraak toe te slaan. Halverwege de tweede helft ontsnapte Jeffrey Sarpong beide keren op die wijze, maar evenzovaak schoot de Ajax-huurling naast. Willem II, dat met Gerson Sheotahul en Christophe Gregoire nog twee offensieve krachten bracht, wist zich nauwelijks raad met de geboden ruimte. Een vrije trap van Nijland, Demouge die een teenlengte te kort kwam en een hard schot van Sheotahul. Niets leek te lukken bij de Tilburgse ploeg. Al zorgde Nijland in de derde minuut van de extra tijd toch nog voor de verrassende aansluitingstreffer. Sheotahul zou de bal eerst wel met de arm hebben aangenomen. Maar de tijd was te kort voor een grotere verrassing. De donkere wolken boven de ploeg en vooral die boven trainer Groenendijk beginnen steeds dikker te worden.
Categorie:
Tag(s):