maandag, 1. maart 2010 - 20:13

Nederland in finale grote internationale bontmodewedstrijd

Amsterdam

Nederland wordt vertegenwoordigd door modeontwerper Huyn Yeu in de finale van de internationale bontmodewedstrijd Remix, die wordt gehouden op woensdag 3 maart aanstaande in Milaan.

Hij werd geselecteer uit een groep van vertegenwoordigers uit 23 deelnemende landen. Remix wordt jaarlijks georganiseerd door de Internationale Bonthandel Federatie. De collectie werd vervaardigd door Furlab, het bont innovatiecentrum van het Nederlands Bont Instituut.

Nederlandse ontwerpers werken massaal met bont. In januari jl. namen 23 ontwerpers deel aan de grootste bontmanifestatie ooit gehouden in Nederland, georganiseerd door Furlab. Niet alleen lieten de ontwerpers een geheel nieuw beeld van bont zien, ook werkten zij volop met het Furlab label, dat garandeert dat het bont afkomstig is van een nertsenhouderij. Een bewuste keuze omdat de welzijnseisen in Nederland de hoogste in de wereld zijn. Naast deze vertegenwoordigers van een nieuwe generatie werkt Furlab ondere andere met Viktor & Rolf, Mart Visser en Ronald Kolk.
Categorie:
Tag(s):