woensdag, 13. januari 2010 - 17:03

Nederland stuurt reddingsteam naar Haïti

Den Haag

Minister Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) heeft besloten om vandaag nog een Nederlands reddingsteam, een zogeheten Urban Search And Rescue Team, naar het rampgebied in Haïti te sturen.

Het team bestaat uit zestig mensen en snuffelhonden die helpen bij het opsporen van de duizenden mensen die nog onder het puin bedolven liggen. Het team maakt deel uit van een internationaal gecoördineerde hulpactie onder leiding van de VN. Het team vertrekt morgenvroeg vanaf vliegveld Eindhoven met een transportvliegtuig dat beschikbaar is gesteld door het Ministerie van Defensie.

Eerder vandaag stelde minister Koenders al een bedrag van twee miljoen beschikbaar aan noodhulp. De kosten van het reddingsteam worden eveneens betaald uit de begroting van Ontwikkelingssamenwerking. Koenders heeft daartoe besloten gezien de catastrofale omvang van de ramp in Haïti.

Update:
De premier van Haïti heeft tegenover CNN gemeld dat er mogelijk honderdduizend doden zijn. Inmiddels hebben, net als Nederland, meerdere landen in Europa steun toegezegd en worden er uit diverse landen ook reddingsteams naar het door de aardbeving getroffen gebied gestuurd.

Nederlanders
Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn 11 Nederlanders
tijdends de aardbeving lichtgewond geraakt.
Provincie:
Tag(s):