vrijdag, 2. juli 2010 - 18:38 Update: 08-07-2014 1:03

Nederland stuurt voetbalnatie Brazilië naar huis

Amsterdam

(Elfvoetbal) Vrijdagavond behaalde Nederland de belangrijkste zege in twaalf jaar, die op Brazilië. Elfvoetbal: "Waarom Nederland wint van Brazilië? Omdat we nog niet naar huis gaan", zei Rafael van der Vaart. "Uitschakeling is op dit moment geen optie", zei Dirk Kuyt. "Op voorgaande toernooien pakte ik soms al wat toiletspullen bij elkaar. Moet ik dit meenemen? Moet ik dat meenemen? Kom ik hier nog wel terug in het hotel? Nu niet." En 103-voudig international Giovanni van Bronckhorst zei: "Ik denk dat ik op 106 interlands ga eindigen. Dus wij winnen van Brazilië."

Dat gevoel werd vrijdagmiddag tussen vier uur en zeven over vijf alleen maar sterker. Oranje was kansloos tegen de Brazilianen en mocht Maarten Stekelenburg danken dat het slechts 0-1 stond. Maar toen kwam de indraaiende voorzet van Sneijder en de eigen goal van Felipe Melo en werd alles anders. Op een nu al historische vrijdagmiddag in Port Elizabeth deed Oranje wat slechts een minuscuul deel van de wereldbevolking voor mogelijk had gehouden: het klopte de torenhoge favoriet Brazilië. De loze kreten van voor de wedstrijd kregen ineens een betekenis door die 2-1 overwinning en het feit dat ploegen met zoveel geluk het best eens een eind kunnen schoppen.

Al was er een vrachtlading mazzel voor nodig, Van der Vaart, Kuyt, Van Bronckhorst en al die andere internationals kregen gelijk. Het merendeel van de journalisten niet. Oranje gaat nog niet naar huis. En ik ook niet. Mijn vlucht verzetten is het eerste wat ik vanavond ga doen. Vertrekdatum: 12 juli. Hopelijk stap ik het vliegtuig in als volger van de wereldkampioen. Na deze middag krijg ik langzaam het gevoel dat de spelers al het hele toernooi hebben. Het kán!
Categorie:
Tag(s):