vrijdag, 2. juli 2010 - 15:33 Update: 08-07-2014 1:03

Nederland wint tegen Brazilië met 2 - 1

(Elfvoetbal) Nederland heeft vrijdagmiddag Brazilië met 2 - 1 verslagen. Nederland begon de tweede helft met een achterstand van 0 - 1 maar wist in de tweede helft in de 53e minuut gelijk te komen door een schot op het doel van Sneijder die door de Braziliaan Felipe Melo nog werd geraakt maar waarmee het toch 1 - 1 werd.

In de 68e minuut van de tweede helft kopte Kuyt voor het Braziliaanse doel een corner door die hard werd ingekopt door Sneijder die daarmee de stand op 2 - 1 bracht.

Nederland kwam in de tiende minuut van de eerste helft door de Braziliaanse aanvaller Robinho op een 0-1 achterstand te staan. Met deze stand gingen beide teams de rust in.

Geen verrassingen in de basisopstelling van het Nederlands elftal. Bert van Marwijk stuurt tegen Brazilië dezelfde elf spelers het veld in die ook begonnen tegen Slowakije.

Zoals verwacht geeft de bondscoach het vertrouwen aan de spelers die in de gewonnen kwartfinale bij het eerste fluitsignaal binnen de lijnen stonden. Het betekent ook dat Rafael van der Vaart, die tegen Slowakije door een blessure niet kon spelen, niet meer in de basis staat, ondanks het feit dat hij geen klachten meer heeft. Robben heeft zijn plek in het elftal overgenomen.

De Brazilianen zien Felipe Melo terugkeren in de basisopstelling. De middenvelder miste de kwartfinale tegen Chili door een enkelblessure, maar is daarvan hersteld. Elano is opnieuw niet van de partij. Hij miste de laatste twee WK-duels door een charge op zijn been door Twente-speler Cheick Tiote van Ivoorkust.

De opstelling van het Nederlands elftal:
Stekelenburg; Van der Wiel, Heitinga, Ooijer, Van Bronckhorst; Van Bommel, Sneijder, De Jong; Robben, Van Persie, Kuyt

De opstelling van Brazilië:
Julio Cesar; Maicon, Lucio, Juan, Bastos; Melo, Silva; Alves, Kaka, Robinho; Fabiano
Categorie:
Tag(s):