zaterdag, 24. juli 2010 - 18:41 Update: 08-07-2014 0:28

Nederlander (22) omgekomen bij Loveparade Duisburg

Amsterdam

Zaterdag zijn zeker zeventien mensen omgekomen toen er paniek uitbrak tijdens de Loveparade in het Duitse Duisburg. Volgens het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken is hierbij een 22-jarige man uit Nederland omgekomen.

Naast de zeventien doden raakten er honderden mensen gewond, zeker vijftien van hen moesten gereanimeerd worden. Van de slachtoffers zijn 45 slachtoffers er slecht aan toen.

Er brak zaterdagmiddag onder de dance liefhebbers massale paniek uit toen de menigte stond te wachten in een voetgangerstunnel voor het festivalterrein. Op het voormalig spoorwegemplacement verzorgde de Nederlandse top-dj Tiësto een show.

Teveel mensen

Volgens de Duitse krant Das Bild zijn er ruim 1,4 miljoen mensen op het dansfeest in het Ruhrgebeid afgekomen. Terwijl het terrein slechts geschikt was voor 500.000 mensen. De Duitse politie heeft een noodnummer geopend voor bezorgde familieleden: 0049-203/94000.

Hulpverleners konden rampplek slecht bereiken

Hulpverleners konden moeilijk op de plek komen waar de gewonden lagen verspreid. Veel omstanders verleende dan ook in de eerste kostbare minuten eerste hulp aan de slachtoffers.

De feestgangers die nog niet op het terrein waren zijn door de politie naar huis gestuurd. Het station van Duisburg is tijdelijk afgesloten geweest omdat veel festivalbezoekers op het spoor gingen lopen.

De bezoekers die al op het terrein waren hadden niet door dat er doden en gewonden waren gevallen in het gedrang en dansten gewoon verder.

Het festival werd uit veiligheidsoverweging niet afgebroken. De nooduitgangen werden open gezet zodat de bezoekers het terrein mondjes maat konden verlaten. Ruim 120 bussen zijn ingezet om de feestvierders van het terrein weg te voeren.
Categorie:
Tag(s):