vrijdag, 4. juni 2010 - 10:04 Update: 08-07-2014 1:04

Nederlanders geven veel geld uit aan WK en vakantie

Het poldermodel is nog niet droog en Nederlanders zijn weer met geld aan het smijten. Zo geven we veel geld uit aan de vakantie en het WK. Nederlanders hebben met zijn allen € 616 miljoen over voor de wereldtitel, dit is € 47 per persoon.

Van de Nederlanders drinkt 15% meer tijdens het WK en 20% koopt producten met een speciale WK-actie. Verder geven we gemiddeld €5,- uit om ons in het oranje te hullen. Dit blijkt uit het onderzoek ‘ING WK-nomie’ van ING.

Ook is het WK een mooie aanleiding voor het aanschaffen van een nieuwe high tech televisie. Volgens onderzoek van GFK Retail & Technology zullen er met het WK in Zuid Afrika in zicht, ongeveer 75.000 tv’s extra verkocht worden. Dit is een stijging van ruim 7%.

Waar betalen we dit van? Simpel, van het vakantiegeld, zo stelt het GFK. Maar dat betekent niet dat Nederlanders de hele zomer thuis blijven. De website James4You onderzocht hoe Nederlanders hun vakantie betalen en daaruit blijkt dat maar liefst 52% geld leent voor de vakantie.

Maar om niet helemaal blut te raken is het slim je contracten en abonnementen eens onder de loep te nemen. Volgens www.James4You.nl, de website die helpt herinneren om abonnementen en contracten op tijd op te zeggen, kan dit €2500,- per jaar schelen. Zo kan je ook op de vakantiebestemming lekker genieten! Want dan denken we, net als bij het WK, even niet aan bezuinigen.
Categorie:
Tag(s):