donderdag, 14. januari 2010 - 14:09

Nederlands reddingsteam Haïti uitgeweken naar Curaçao

Eindhoven

Het vanaf de Vliegbasis Eindhoven donderdagmorgen vertrokken KDC-10 toestel richting Haïti, met aan boord het Urban Search And Rescue (USAR) team, heeft moeten uitwijken naar Curaçao. Door de massale toestroom van hulptroepen uit diverse landen was het te druk op de luchthaven van
op Port-au-Prince op Haïti.

Het Urban Search And Rescue (USAR) team gaat helpen bij het opsporen van de duizenden mensen die nog in het door de aardbeving getroffen gebied onder het puin bedolven liggen. Twee medewerkers van Defensie maken ook deel uit van het USAR team.

Ondanks dat de verkeerstoren op het vliegveld van Port-au-Prince is ingestort door de aardbeving, verwacht men geen problemen omdat de piloot op zicht kan landen.

Eén van de taken van de luchttransportvloot van de Koninklijke Luchtmacht is het ondersteunen van humanitaire en crisisbeheersingssituaties waar ook ter wereld. In het verleden is de KDC-10 onder meer ingezet voor het vervoer van hulpgoederen en medicijnen in het door natuurrampen getroffen Sumatra (Indonesïe), Pakistan en Iran. Ook evacueerde het transportvliegtuig in 2006 Nederlanders uit Libanon toen het conflict uitbrak.
Provincie:
Tag(s):