zondag, 18. juli 2010 - 21:24 Update: 08-07-2014 0:31

Nederlandse gamers verbreken Guinness Wereldrecord Non-stop Gaming

Rotterdam

Afgelopen vrijdag 16 juli om 12.55 uur begonnen zes Nederlandse gamers aan een gamemarathon die maar liefst 50 uur duurde. De gamers speelden in deze tijd onafgebroken het spel Read Ded Redemption. Het Twistdock Endurance Gaming Event evenement vond plaats in een vestiging van Dixons aan de Lijnbaan in Rotterdam.

De crew van zes gamers bestond uit de broers Edward en Maykel Leest uit respectievelijk Boxmeer en Hengelo, Sven de Vries uit Lelystad, Renzo Bos uit Baarlo, Robbie van Eijkeren uit Middelburg en Marcel van Waardenburg uit Amsterdam. Zij kregen de toekenning uit handen van de officiële vertegenwoordiger van Guinness World Records die speciaal hiervoor uit Londen was ingevlogen.

Het officiële oude wereldrecord is in september 2009 gevestigd door Chirantan Patnaik uit India. Dat record stond op 40 uur en 20 minuten en is vandaag ruimschoots verbroken.

De gamers hebben unaniem besloten om na maar liefst 50 uitputtende uren te stoppen met de poging. Naarmate de recordpoging vorderde groeide de solidariteit om met zijn allen de rit uit te zitten. Alle verse Guinness Wereldrecordhouders krijgen naast de titel een geldbedrag van 1.000 euro en natuurlijk een TwistDock.
Categorie:
Tag(s):