woensdag, 19. mei 2010 - 13:54

Negen AED's gestolen in gemeente Sint-Anthonis

Sint-Anthonis

De politie is een onderzoek gestart naar de laffe diefstal van negen Automatische Externe Defibrillatoren (AED) in de gemeente Sint-Anthonis. Dit heeft de politie woensdagmiddag laten weten.

Woensdagmorgen kregen agenten een melding van diefstal van een AED bij de sportvelden aan de Schapendreef in Landhorst. Even later werd duidelijk dat er nog eens acht AED's waren gestolen in: Landhorst, Stevensbeek, Wanroij, Ledeacker en Sint-Anthonis.

Deze apparaten hingen allemaal op voor het publiek toegankelijke plaatsen en waren 24 uur per dag beschikbaar. Bij het openen van het kastje waar de AED in zit gaat een rood licht branden en is een hard geluid te horen. De diefstallen zijn waarschijnlijk gepleegd in de nacht van dinsdag op woensdag.

Oproep getuigen
De politie roept getuigen, die iets gezien of gehoord hebben van de diefstallen, op om zich te melden via: 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

AED
Een AED is een apparaat dat door middel van elektrische schokken het hartritme weer op gang kan helpen. Ze kunnen in een noodsituatie het verschil maken tussen leven en dood. Daarom kom je ze bijvoorbeeld tegen bij sportverenigingen, winkelcentra, horecagelegenheden en stations.
Provincie:
Tag(s):