vrijdag, 7. mei 2010 - 20:04

Negen arrestaties na carnavalsmishandelingen

Lage Zwaluwe

De politie van het team Geertruidenberg-Drimmelen heeft de afgelopen week negen verdachten, jongens uit Lage Zwaluwe, in de leeftijd van zestien tot en met achttien jaar, verhoord in verband met vier aangiften van mishandeling. Zes van hen werden in verzekering gesteld.

De incidenten vonden op twee achtereenvolgende dagen plaats met carnaval. De slachtoffers hebben aangifte gedaan. De politie sluit niet uit dat nog meer verdachten zich moeten melden.

Een 19-jarige jongeman uit Lage Zwaluwe vierde zondagavond met vrienden carnaval in een feestzaal bij het Plantsoen. Hij ging rond 00.45 uur naar buiten om een sigaret te roken. Daar werd hij door een groep jongeren mishandeld. Hij werd met gebalde vuisten tegen zijn gezicht geslagen en getrapt. Beveiligers hebben de vechtpartij beëindigd. Ook een 16-jarige jongen uit Lage Zwaluwe werd dezelfde nacht voor de feesttent mishandeld. Zijn bril werd door zijn belagers van zijn gezicht getrokken waarna hij werd onder meer tegen zijn gezicht werd geslagen. Hij kwam in de bosschages ten val. Hij heeft zich bij de huisarts laten behandelen. Hij klaagde onder meer over hoofdpijn en een pijnlijke arm.

Een 21-jarige Bredanaar verklaarde dat hij maandagavond met vrienden carnaval had gevierd in Lage Zwaluwe. In een eetgelegenheid was omstreeks 02.15 uur hij door een groep jongeren aangevallen. Hij was geslagen en getrapt tegen zijn gezicht. Hij liep een hersenschudding op en had bloeduitstortingen in zijn gezicht. Zijn vriend, een 21-jarige jongeman uit Lage Zwaluwe werd buiten voor de zaak door dezelfde groep mishandeld. Dit slachtoffer werd in het gezicht geslagen en toen hij op de grond lag nog getrapt. Hij liep onder meer verschillende blauwe plekken op.
Provincie:
Tag(s):