dinsdag, 27. juli 2010 - 16:42

Negen inbrekers voorlopig zonder inkomsten

Berkel en Rodenrijs

Op dinsdagnacht heeft de politie 9 mannen aangehouden die verdacht worden van inbraak in nieuwbouwwoningen aan de Rivierenstraat en een woning aan de Zilvergracht.

Omstreeks 02.32 uur kreeg de politie een melding binnen dat er op een bouwplaats op de Rivierenstraat in Berkel en Roderijs zich verdachte personen ophielden. Ter plaatse heeft de politie twee mannen aangehouden die ervan verdacht worden een raam te hebben opengebroken en van een container de deur.

Na een doorzoeking van het bouwterrein met een speurhond heeft de politie nog 3 verdachten aangetroffen, zij lagen verscholen in het hoge gras. Deze drie verdachten zijn ook aangehouden. Tijdens deze aanhouding is 1 verdachte gebeten door een speurhond van de politie. Deze Roemeense verdachten zijn tussen de 20 en 27 jaar oud en zijn afkomstig uit ondermeer Schiedam en Bakel.


Diezelfde nacht kwam er nog een melding binnen van een woninginbraak aan de Zilvergracht in Berkel en Roderijs. De bewoner van de woning hoorde breekgeluiden. De verdachten zijn via het balkon binnengekomen, vermoedelijk zijn zij op het moment dat ze de bewoner hoorden op de vlucht geslagen. De verdachten kwamen de politie met hoge snelheid tegemoet rijden. Toen zij de politie zagen, zijn ze de berm ingereden. De politie zette de achtervolging in. Op de Morsestraat in Berkel en Roderijs wist de politie de verdachten klem te rijden. De vijf man die in het voertuig zaten probeerden nog te vluchten, maar dit is hen niet gelukt. De politie heeft vier van de vijf verdachten aan kunnen houden. Zij zijn tussen de 19 en 23 jaar oud en afkomstig uit 's-Gravenhage. Naar de verdachte die is ontkomen, wordt nog gezocht.

Al deze 9 verdachten zijn overgebracht naar het bureau voor nader onderzoek.
Provincie:
Tag(s):