maandag, 7. juni 2010 - 14:40 Update: 08-07-2014 0:31

Negen miljoen voor landelijke digitale bibliotheek

Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) stelt voor dit jaar 9,1 miljoen extra ter beschikking zodat openbare bibliotheken hun collectie en diensten op internet verder kunnen aanbieden. Dit heeft het ministerie van OCW maandag laten weten.

“Steeds meer informatie komt in digitale vorm beschikbaar. De functie van de openbare bibliotheek verandert hierdoor. Met deze subsidie blijven bibliotheken bij de tijd, “ aldus de staatssecretaris.

Bibliotheek.nl
Uiteindelijk moet er één landelijke digitale bibliotheek komen. Bibliotheken transformeren langzamerhand van gebouwen met boeken en tijdschriften naar multimediale instellingen.

Via de stichting bibliotheek.nl wordt het mogelijk om vanuit huis te zoeken in de digitale catalogus, boeken te bestellen en te beschikken over een schat aan informatie.

Het ministerie van OCW werkt samen met de bibliotheekbranche, de gemeenten en de provincies aan de opbouw van deze landelijke digitale openbare bibliotheek.
Categorie:
Tag(s):