donderdag, 23. september 2010 - 19:49 Update: 08-07-2014 0:28

Nep-tandarts op heterdaad betrapt

Zaltbommel

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft gisteren een nep-tandarts door de politie laten arresteren. De inspectie constateerde dat in tandartspraktijk Van Nirway BV te Zaltbommel door een onbevoegd persoon tandheelkundige handelingen werden verricht.

Tijdens het onaangekondigde inspectiebezoek heeft de inspectie de man op heterdaad betrapt terwijl hij een patiënt aan het behandelen was.

De inspectie heeft de politie de gearresteerde man voor verhoor laten meenemen naar het politiebureau en tevens aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie. De inspectie overlegt met het Openbaar Ministerie over de mogelijkheid om de praktijk te kunnen sluiten.

De man heeft in Polen een opleiding gevolgd maar die wordt in Nederland niet erkend. In 2004 wilde de man zich inschrijven als tandarts in het Nederlandse BIG-register, maar zijn aanvraag werd afgewezen. Zonder BIG-registratie is de man niet bevoegd om zelfstandig tandheelkundige handelingen te verrichten, zoals boren, vullen en het toedienen van injecties.

Naast het feit dat de nep-tandarts niet bevoegd is, constateerde de inspectie ook dat het slecht gesteld was met de hygiëne zoals het schoonmaken en steriliseren van de gebruikte instrumenten. Daarnaast werden verlopen medicijnen aangetroffen en medicamenten die in Nederland niet gebruikt mogen worden.
Categorie:
Tag(s):