woensdag, 24. maart 2010 - 13:29

Nieuw politiebureau Leidsche Rijn

De Meern

Vanaf maandag 29 maart is het nieuwe politiebureau aan de Burgemeester Middelweerdbaan 92 in De Meern geopend. De tijdelijke locatie aan de Dorpsstraat in Vleuten is met ingang van 29 maart gesloten.

Binnenkort wordt het politiebureau ook officieel geopend. Dan organiseert de politie tevens een open huis voor de inwoners van De Meern, Vleuten en Leidsche Rijn. Bezoekers kunnen dan een rondleiding krijgen in het nieuwe politiebureau.

De openingstijden van het politiebureau zijn ongewijzigd. Het bureau is van maandag tot en met zaterdag van 08.30 uur tot 17.00 uur geopend voor publiek. Buiten deze tijden kunt u 24 uur per dag terecht bij het hoofdbureau aan de Kroonstraat 25 in Utrecht.
Het nieuwe politiebureau beschikt over een ruime ontvangstbalie met aandacht voor privacy. Het is een modern bureau dat voldoet aan de eisen van deze tijd.

Wilt u aangifte doen of heeft u informatie nodig, dan kunt u zich bij de centrale balie melden. Daar staat een servicemedewerker u te woord. Zoveel mogelijk verzoeken worden meteen afgehandeld. Aan de balie hoort u wat er met uw vraag wordt gedaan en welke actie de politie onderneemt.

Vanwege de groei van de stad Utrecht door de Vinexwijk Leidsche Rijn moest de politie haar personele capaciteit in dit deel van de stad flink uitbreiden. Om alle politiemensen in dit gebied te huisvesten, is in april 2009 gestart met de bouw van het nieuwe politiebureau in De Meern. Het nieuwe politiebureau kan ook de komende jaren voorzien in eventuele groei.

Nieuwe adres
Momenteel is het adres nog Burgemeester Middelweerdbaan 92, maar bij de gemeente Utrecht loopt een procedure voor een nieuw adres op korte termijn: Burgemeester Middelweerdplaats 2. Het bureau is gebouwd op de hoek Burgemeester Middelweerdbaan/ Esdoornlaan, tegenover het zwembad (bushalte Esdoornlaan).
Provincie:
Tag(s):