vrijdag, 23. april 2010 - 20:33

Nieuw seizoen voor de watertoren van Axel

Terneuzen

Op woensdag 28 april aanstaande gaat het nieuwe seizoen voor de Axelse watertoren van start.

Maar, voor het zover is, wordt zaterdag 24 april allereerst de nieuwste aanwinst officieel in gebruik genomen: een panorama-/oriëntatietafel. De start van het seizoen wordt aankomende zaterdag ook gevierd met de opening van de tentoonstelling ‘ARGUSfotograaf van het jaar 2009’. Interessante activiteiten, die een bezoekje aan de watertoren meer dan de moeite waard maken!

De afgelopen wintermaanden is hard gewerkt aan de realisatie van een panorama-/ oriëntatietafel, op de bovenste verdieping van de watertoren. Het panorama geeft de diverse windrichtingen aan en verwijst de bezoeker naar belangrijke (hoofd)steden en de afstanden tot die plaatsen in kilometers. Wethouder Jaap Bos (Kunst en Cultuur) neemt de nieuwe aanwinst officieel in gebruik.

De tentoonstelling ‘ARGUSfotograaf van het jaar 2009’ laat de beelden zien die vorig jaar de finale haalden bij de ARGUSfotowedstrijd. Deze beelden brengen natuur en landschap, milieu en duurzame ontwikkeling op een prachtige wijze in beeld. Wethouder Co van Schaik, die onder andere actief betrokken is geweest bij de overname van de watertoren door de toenmalige gemeente Axel in 1995, valt de eer te beurt om deze tentoonstelling te openen.
Provincie:
Tag(s):