donderdag, 25. februari 2010 - 11:38

Nieuwbouw Kop van Schothorst uitgesteld door economische crisis

Amersfoort

De nieuwbouw van woningen in de Kop van Schothorst in Amersfoort, het gebied tussen Ringweg Koppel/Maatweg en Balladelaan, is voor drie tot vijf jaar uitgesteld.

Zo heeft het college van burgemeester en wethouders dinsdag 23 februari besloten. De belangrijkste reden hiervan is dat de bij de ontwikkeling betrokken eigenaar van het winkelcentrum zich heeft teruggetrokken vanwege de economische crisis. De gemeente kan de gewenste kwaliteit voor het nieuwbouwplan op dit moment niet zonder andere partijen realiseren. De geplande ecologische zone tussen het Valleikanaal en De Eem wordt wel aangelegd.

In het gebied stonden ontwikkelingen op de agenda, zoals plannen voor woningbouw, vernieuwing van het winkelcentrum en de aanleg van een ecologische zone.

De gemeente besloot zes jaar geleden om extra woningbouw, 24 eengezinswoningen en 60 appartementen, te ontwikkelen in de Kop van Schothorst. De eigenaar van het winkelcentrum aan de Balladelaan had ook plannen om een nieuw winkelcentrum in combinatie met woningen te bouwen. Samen is de afgelopen tijd gewerkt aan een plan waarin ook een ecologische zone, die bedoeld is om dieren tussen de natuurgebieden langs de Eem en het Valleikanaal te laten bewegen, ontwikkeld wordt.

Vorig jaar juli werd bekend dat de plannen voor de vernieuwing van het winkelcentrum aan de Balladelaan niet door zouden gaan. Omdat het bestaande winkelpand niet gesloopt wordt kan de gemeente een goede ruimtelijke inpassing van de woningen met een daarbij behorende adequate ontsluiting van de nieuwbouw voor het verkeer niet realiseren. Dit is nodig om de nieuwbouwwoningen in de huidige markt te kunnen verkopen. Daarom wordt de nieuwbouw uitgesteld.
Provincie:
Tag(s):