donderdag, 19. augustus 2010 - 10:56

Nieuwe aanhoudingen in onderzoek dood Hagenaar

Den Haag

Politie Haaglanden heeft woensdag drie vrouwen in de leeftijd van 19, 20 en 21 jaar uit Tiel aangehouden in het onderzoek naar het overlijden van de Haagse Mohammed Akachar. 'Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van de Hagenaar', meldt de politie donderdag.

Het 21-jarige slachtoffer overleed op 27 juli in een Haags ziekenhuis aan zijn verwondingen. De 20-jarige hoofdverdachte uit Tiel en de 39-jarige verdachte uit Vleuten zitten nog altijd vast. Laatstgenoemde verdachte is woensdag door de rechter-commissaris voor 14 dagen in bewaring gesteld.

Geen melding
In de loop van maandag 26 juli kwamen er bij verschillende Haagse wijkbureaus signalen binnen over een mogelijke steekpartij die zich in de nacht van zondag op maandag in de buurt van een tankstation nabij de Haagse Markt had voorgedaan. Daarbij zou een 21-jarige Hagenaar gewond zijn geraakt.

In de nacht zelf is bij de politie geen enkele melding van een incident gedaan. Achteraf is gebleken dat het slachtoffer door passanten op straat is aangetroffen en naar het ziekenhuis is gebracht. De politie is daarbij niet gewaarschuwd.

Grootschalig onderzoek
Terwijl politie en OM probeerden te achterhalen wat zich ’s nachts had afgespeeld, meldde zich maandagmiddag een 20-jarige vrouw op een politiebureau in Tiel, waarna de vrouw werd aangehouden. Op 27 juli jongstleden is het slachtoffer aan zijn verwondingen overleden.
Nadat de ernst van het feit duidelijk werd is er een grootschalig onderzoek gestart.

Er is direct een buurtonderzoek gehouden en er zijn een groot aantal getuigen gehoord. Ook is er door de Technische Recherche uitgebreid onderzoek gedaan in de omgeving van de plaats delict. Zij stelde meerdere sporen veilig. Het onderzoek dat het Team Grootschalige Opsporing van Politie Haaglanden doet is nog in volle gang.

In dit onderzoeksteam werkt een groot aantal rechercheurs van Bureau Regionale Recherche en Bureau De Heemstraat samen. Het team staat onder leiding van het Openbaar Ministerie. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):