vrijdag, 5. februari 2010 - 21:35

Nieuwe bouwhal voor bouwers carnavalswagens en T-Parade

Tilburg

Een proces dat maandenlang geduurd heeft is tot een succesvol einde gebracht: vandaag maken de gemeente Tilburg, de Stichting Beheer Bouwhal Tilburg en de Carnavalsstichting Tilburg bekend dat een akkoord is bereikt over de aankoop van een nieuwe bouwhal aan de Ledeboerstraat 5 te Tilburg (industrieterrein Kraaiven).

Carnavalsstichting Tilburg, SWAT (Stichting Werkplaats Amateurkunst Tilburg) en tROM (Tilburgse en Regionale bedrijven Ondernemen Maatschappelijk).

Waar de oude, bekende bouwhal aan de Lambert de Wijsstraat slechts ongeveer 1300 m² ruimte bood aan de bouwende verenigingen zal dat in de nieuwe bouwhal geheel anders zijn: zo'n 5000 m² ruimte zal tot hun beschikking staan. Dat belooft wat voor de Opstoet en de T-parade in de komende jaren.

Frans-Jan Bertens, voorzitter van de Carnavalsstichting Tilburg, toont zich enthousiast over de aankoop van de bouwhal: “Als CST en namens de Stichting Beheer Bouwhal Tilburg zijn wij verheugd dat er na een ruim jaar noeste arbeid een overeenkomst is. Ik ben vooral blij voor de verenigingen die wagens bouwen voor het carnaval en de T-Parade. Nu hebben ze een locatie waar ze nog jaren mee vooruit kunnen.”
Provincie:
Tag(s):