zondag, 17. januari 2010 - 9:59

Nieuwe brandweerkazerne met rietkap is uniek

Zaterdagochtend heeft mevrouw R.M.A. Robbertsen – van Wolfswinkel, de echtgenote van de commissaris van de Konigin, de nieuwe brandweerkazerne van Cothen en Langbroek geopend. De kazerne is bijzonder omdat het de enige in Europa is die een rietkap als dak heeft.

Na een korte toespraak, waarin zij inging op haar betrokkenheid bij de rampen- en incidentenbestrijding, knipte zij een lint door, waarna vervolgens twee afbeeldingen van de oude kazernes van Cothen en Langbroek verdwenen achter een afbeelding van de nieuwe kazerne.

Specialisten in rietenkapbranden
Brandweercommandant De Keijzer nam vervolgens Mevr. Robbertsen, Burgemeester Swillens en zijn echtgenote mee voor een rondleiding door de nieuwe kazerne. Zij werden uitgebreid geïnformeerd over de rieten kap als dakbedekking van de nieuwe kazerne, maar ook over de specialistische wijze waarop beide korpsen branden bij dit soort daken bestrijden.

Mevrouw Robbertsen complimenteerde de vele vrijwilligers die werkzaam zijn bij het Korps en bedankte een tweetal korpsleden in het bijzonder voor de voortvarende en doortastende wijze waarmee zij de bouw van de nieuwe kazerne hebben mogelijk gemaakt.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):