maandag, 1. maart 2010 - 15:49

Nieuwe locatie voor inloophuis (ex.) kankerpatienten in Drenthe

Emmen

Aan de Weerdingerstraat in Emmen heeft Bennie Tenfelde van wooncorporatie Lefier maandag officieel de sleutel overhandigd aan Jaap Boer van "Sigrid's Garden". “Sigrid’s Garden” is het eerste inloophuis in Drenthe voor mensen met kanker en hun naasten. Voor wie te horen heeft gekregen dat hij of zij kanker heeft, staat de wereld stil. Plannen voor de toekomst storten in en een periode van onzekerheid en twijfel breekt aan. De medische wereld doet alle moeite de ziekte te bestrijden, maar waar kan de patiënt naar toe met zijn of haar verdriet, pijn en angst?

In maart 2009 opende de stichting “Under the Ivy” een inloophuis aan de Nijkampenweg in Emmen en nu een jaar later een eigen pand in het centrum van Emmen. '"Sigrid's Garden" kan dankzij de steun en (finaciële) hulp van diverse bedrijven en instellingen en gemeenten in Zuidoost Drenthe bouwen aan dit eigen onderkomen in Emmen. In “Sigrid’s Garden” is de patiënt altijd welkom en staat de deur wijd open voor een kopje koffie, waar men een moment van rust kan vinden of juist naar toe kan voor een praatje met opgeleide gastheren en vrouwen. Ervaring heeft geleerd dat het fijn is om (h)erkenning te vinden onder lotgenoten. In “Sigrid’s Garden is de patiënt altijd een welkome gast. Als alles volgens plan gaat verhuist "Sigrid's Garden" in mei naar haar nieuwe locatie aan de Weerdingerstraat 252C.

“Under the Ivy” is een stichting die wil helpen de kwaliteit van leven zo goed mogelijk te handhaven door het bieden van een plek waar iedereen die geconfronteerd wordt of werd met kanker terecht kan en waar laagdrempeligheid voorop staat. “Sigrid’s Garden” is de verwezenlijking van de droom van Jaap Boer en Sylvia Habraken, die in augustus 2008 ontstond nadat hun dochter, respectievelijk zus Sigrid Boer (27) na 16 maanden de strijd tegen kanker verloor. Sigrid was iemand die altijd voor anderen klaar stond, een arm om je schouder een opbeurend gesprek. Daarbij vergat ze een ding, van zich zelf te houden. Uiteindelijk is dat ook gelukt. Sigrid laat een erfenis van warmte en zorgzame eigenschappen na, wat ook de basis is van het inloophuis.
Provincie:
Tag(s):