vrijdag, 15. januari 2010 - 14:58

Nieuwe politiehelikopter helpt overvallers aan te houden

Almere

Twee mannen en een vrouw hebben vrijdag rond 10.00 uur een overval gepleegd op een supermarkt aan de Rode Katerplaats in Almere-Buiten. ‘Na een grote zoekactie door de politie, waarbij de nieuwe politiehelikopter ook werd ingezet, konden de overvallers aangehouden worden’, meldt het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) vrijdag.

De drie verdachten, twee mannen van 23 en 25 jaar oud en een 23-jarige vrouw allen uit Almere, zijn overgebracht naar het politiebureau.

Rond 10.00 uur kwamen twee overvallers de winkel binnen en bedreigden daar het aanwezige personeel met wapens. Nadat de daders er met een onbekende buit vandoor gingen werd direct een grote zoekactie op touw gezet. Diverse surveillance-eenheden, rechercheurs in burger en agenten met honden gingen in de directe omgeving naar de overvallers op zoek.

Helikopter KLPD
Vanuit de lucht werd de politie geassisteerd door een nieuwe helikopter van het KLPD. De collega’s van de helikopter signaleerden één van de verdachten in een tuin in de Regenboogbuurt. Op aanwijzing van alerte buurtbewoners werd ook de verstopplaats van de andere twee verdachten bekend.

Omdat de daders niet tevoorschijn kwamen werden ze door agenten aangeroepen met een megafoon. Door snel en adequaat optreden konden alle drie de verdachten ingerekend worden. Hun betrokkenheid en rol bij deze overval wordt door het overvallenteam nader onderzocht.

Zoektocht in afgezet gebied
Op dit moment is een gedeelte van de Regenboogbuurt, op de plaats van de aanhoudingen, door agenten afgezet voor sporenonderzoek. In het afgezette gebied is in een tuin een wapen aangetroffen dat mogelijk bij de overval gebruikt is. Dit wapen is in beslag genomen. Onbekend is hoelang het gebied nog afgesloten blijft.
Provincie:
Tag(s):