donderdag, 7. januari 2010 - 11:35

Nissan Juke : De nieuwe compacte crossover van Nissan

Juke is de naam van de nieuwe crossover van Nissan die op 10 februari officieel wordt onthuld. De Nissan Juke is op de Autosalon van Genève in maart voor het eerst “live” te zien. De verkoop ervan start in oktober.

De Nissan Juke vormt voor kopers een nieuw alternatief voor de traditionele, compacte hatchbacks. De auto is geïnspireerd op de concept car Qazana, die goed werd ontvangen op de Autosalon van Genève in 2009. Klantonderzoek van Nissan heeft uitgewezen dat een aanzienlijk deel van de potentiële kopers van een kleine of compacte auto niet kan slagen. Zij kunnen geen keus maken uit de weinig vernieuwende hatchbacks die te veel op elkaar lijken.

Klanten
‘De Nissan Juke is ontworpen en ontwikkeld om die klanten een alternatief te bieden voor de gebruikelijke compacte hatchback’, zegt Simon Thomas, Senior Vice President Sales & Marketing bij Nissan Europe. ‘We weten dat er veel consumenten zijn die een auto zoeken met een aantrekkelijk uiterlijk, veel rijplezier en gebruiksvriendelijkheid, zonder dat de auto er minder handig of praktisch van wordt. Daarmee is de Juke een uniek aanbod in zijn klasse.’

‘Nissan heeft met de Qashqai al aangetoond dat het publiek warmloopt voor de crossover, en dat willen we met de Nissan Juke voortzetten’, gaat Thomas verder. ‘We hebben er alle vertrouwen in dat de Juke een nieuwe groep consumenten naar Nissan brengt, net zoals de Qashqai dat heeft gedaan. Daarvan zijn er al 500.000 verkocht. De lessen die we van deze auto hebben geleerd, passen we toe op de Juke. We zijn er zeker van dat we een nieuw succesnummer in huis hebben.’

Crossover
De Nissan Juke is de vierde crossover in Nissans Europese aanbod. Het model onderstreept Nissans leidende positie op de markt voor crossovers. In Europa is de Qashqai verantwoordelijk voor de grootschalige introductie van Nissan als fabrikant van crossovers. De Juke wordt samen met de Qashqai, de Qashqai 2 en de Note gebouwd in Nissans state-of-the-art fabriek in het Sunderland in Engeland. Hij komt in het Nissan-gamma tussen de gezinsvriendelijke Note en de crossover Qashqai terecht.
Categorie:
Tag(s):