vrijdag, 22. januari 2010 - 21:57

Nog geen duidelijkheid over motief moord Heerlen

Heerlen

De politie heeft nog geen idée, waarom een 52-jarige inwoner van Heerlen donderdagochtend zijn 45-jarige buurvrouw heeft doodgeschoten. De dader pleegde kort na het geweldsmisdrijf zelfmoord. Uit het onderzoek is niets gebleken dat wijst op een vooropgezette daad.

De 52-jarige man uit Heerlen leefde een teruggetrokken bestaan, maar was geen onbekende van de politie. Eind 2001 zijn wapens in zijn woning aan de Roebroekerweg aangetroffen, nadat hij in zijn huis schoten had gelost. De wijkagenten hebben de man daarna regelmatig in de gaten gehouden en gesprekken met hem gevoerd. Hij sprak daarbij zelf van een sociaal isolement, na de dood van zijn beide ouders. Mede op aanraden van de politie is de Heerlenaar enige tijd in een hulpverleningstraject geweest.
Hoewel de man erg op zichzelf was, had het gezin van de gedode vrouw wel contact met hem. De afgelopen tijd waren er weliswaar irritaties over en weer ontstaan, maar die waren nooit van dien aard dat moest worden gevreesd voor wat gisteren is gebeurd. Tenzij uit het verdere onderzoek anders blijkt, beschouwt de politie het gebeuren als een triest incident met een tragische afloop.
Provincie:
Tag(s):