maandag, 11. januari 2010 - 19:08

Noodlijdend Haarlem vraagt surseance van betaling aan

Haarlem

(Elf-Voetbal) De financiële problemen van Haarlem zijn nog steeds niet opgelost. Ondanks hulp van moederclub Ajax en diverse geldinzamelacties, vraagt de club uit de Jupiler League maandag surseance van betaling aan.

Dat houdt in dat de club van de rechter toestemming krijgt om schuldeisers later te betalen. Haarlem kan niet aan al zijn financiële verplichtingen voldoen. Het bestuur en management verwachten door in surseance te gaan de nodige rust en tijd te creëren die nodig is om uit deze problematische situatie te geraken.

Algemeen manager Johan van Streun: "Het aanvragen van surseance kan ons de tijd geven om met de bewindvoerder en de crediteuren om de tafel te gaan om tot een oplossing te komen. Er is nog steeds toekomstperspectief voor HFC Haarlem en dat perspectief komt steeds dichterbij."

"We zijn ervan overtuigd dat de positieve ontwikkelingen van de afgelopen periode zoals de samenwerking met Ajax, de toezegging van de Gemeente Haarlem om het stadion te renoveren en de nieuwe zakelijke structuur en bedrijfsplan de basis zullen vormen voor een gezonde betaald voetbalorganisatie in de regio. We hopen dan ook zo snel mogelijk door deze periode van surseance heen te komen", zegt Van Streun.
Categorie:
Tag(s):