woensdag, 10. maart 2010 - 17:03

Noodverordening in Deventer tegen hooligans

Deventer

Burgemeester Andries Heidema heeft voor zondag 14 maart, als Go Ahead Eagles speelt tegen FC Zwolle, een noodverordening uitgevaardigd. Dit heeft de gemeente bekendgemaakt.

De maatregel is bedoeld om te voorkomen dat supporters van FC Zwolle zonder de ‘verplichte bus/toegangskaart combi’ het Deventer grondgebied kunnen betreden. Ook wordt het tijdelijk mogelijk preventief te fouilleren.

De burgemeester wil voorkomen dat supporters van beide clubs de confrontatie aangaan, zodat er zondag een sportieve wedstrijd gespeeld kan worden zonder incidenten. De noodverordening geldt van vrijdag 12 maart 20:00 tot zondag 14 maart 24:00.

Om preventief fouilleren mogelijk te maken, heeft de burgmeeester het Deventer grondgebied tijdelijk aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dit besluit geldt net als de noodverordening van vrijdag 12 maart 20:00 tot zondag 14 maart 24:00.

De politie heeft dan, in opdracht van de Officier van Justitie, de mogelijkheid om preventief te fouilleren. Deze bevoegdheid zal selectief worden gebruikt bij die personen die hier op basis van hun gedrag aanleiding voor geven. Overige voetballiefhebbers ondervinden hiervan geen hinder.

In de noodverordening is tevens opgenomen dat er op 14 maart tot 13:00 geen alcohol geschonken mag worden door de horeca in de binnenstad. Daarover is overleg geweest tussen gemeente, MKB en de horeca.
Provincie:
Tag(s):