donderdag, 22. juli 2010 - 20:26

Noordoostpolder organiseert grootste kampeerfestival van Nederland

Noordoostpolder

Op 20, 21 en 22 mei 2011 wordt in Noordoostpolder het grootste kampeerfestival van Nederland georganiseerd. 'Initiatiefnemer van dit festival is de VVV, die hierbij nauw samenwerkt met STEP, RONOP en Horeca Noordoostpolder', meldt de gemeente Noordoostpolder donderdag.

Voor het festival wordt de huidige capaciteit van 450 kampeerplaatsen opgetrokken naar 1500. Bovendien vinden er vele festiviteiten tijdens dit weekend plaats. Gemeente Noordoostpolder is blij met dit initiatief en ondersteunt dit financieel en publicitair.

Tijdens het kampeerfestival kan er ook op andere plaatsen dan gebruikelijk worden gekampeerd. Op deze eenmalige kampeerplaatsen worden extra voorzieningen getroffen, zoals mobiel sanitair. Opzet van dit weekend is om het verblijfs- en dagtoerisme in Noordoostpolder te stimuleren.

Financiële bijdrage
De kosten voor dit festival worden gedekt uit een Leaderproject. Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met cofinanciering voor een bedrag van 127.527,- onder voorbehoud dat de Provincie Flevoland een zelfde bedrag bijpast.
Provincie:
Tag(s):