maandag, 25. januari 2010 - 10:10

‘Nuchtere friezen’ in Tytsjerksteradiel

Op vrijdag 29 januari 2010 organiseert de gemeente in samenwerking met discotheek ‘Club Q’ in Noardburgum het startschot van de campagne Nuchtere Fries voor Tytsjerksteradiel. De Nuchtere Fries is een campagne in het kader van het provinciaal project Fries Jeugd en Alcoholbeleid. Nuchtere Fries wil dat jongeren nadenken over alcoholgebruik en de gevolgen hiervan. Jongeren die de 16 jaar gepasseerd zijn kunnen best een biertje drinken. Maar dan met een nuchtere instelling.

Op 29 januari vindt het maandelijkse mega scholen feest plaats. Dit feest is voor jongeren vanaf 13 jaar en heeft een alcoholvrij karakter. Het past daarmee prima in de overtuiging van de Nuchtere Fries campagne.

Veel van de bezoekers van de megascholenfeesten worden door ouders/verzorgers gebracht. Tytsjerksteradiel wil deze Bewust Onbeschonken Bestuurders op deze avond in het zonnetje zetten.

Het voorkomen van schade door alcoholgebruik en -misbruik hebben we als inwoners van de gemeente zelf in de hand en daarom wil de gemeente niet alleen de jongeren aanspreken maar ook de oudere ‘nuchtere friezen’.Oudere ‘nuchtere friezen’ hebben een voorbeeldfunctie voor de jongeren.

Na het startschot bij Club Q is de gemeente van plan om ook op andere plekken in de gemeente de campagne extra aandacht te geven.
Provincie:
Tag(s):