zaterdag, 10. juli 2010 - 22:25 Update: 08-07-2014 1:03

Octopus Paul heeft weer gelijk: troostprijs voor Duitsers

(Elf Voetbal) De meest zinloze wedstrijd van het jaar is geëindigd in een 3-2 overwinning voor Duitsland. Net als vier jaar geleden gaan onze oosterburen er daardoor met een bronzen WK-medaille vandoor.

Het Uruguay van Luis Suarez (die twee grote kansen miste) moet met lege handen naar huis.

Het WK was vaak saai en behoudend. Maar zaterdagavond stond er niets meer op het spel. Dat was direct te merken ook. De wedstrijd golfde op en neer en er viel lange tijd niets zinnigs te zeggen over wie er ging winnen. Uiteindelijk bezorgde Sami Khedira met een rake kopbal na een hoekschop die Mannschaft het brons.

Duitsland was na twintig minuten op voorsprong gekomen. Bastian Schweinsteiger kogelde de Jabulani vanaf dertig meter op doelman Fernando Muslera. Die liet de zwabberende bal terug het veld in springen, waardoor Thomas Müller simpel kon binnentikken.

Die voorsprong hield slechts kort stand, want nadat Schweinsteiger op het middenveld zich de bal liet afsnoepen, schakelde Uruguay razendsnel om. Luis Suarez bediende Edinson Cavani, die doelman Hans-Jörg Butt geen kans liet: 1-1.

Ook in de tweede helft was het al snel spectaculair. Diego Forlan volleerde vanaf zestien meter via de grond binnen na een voorzet van Egidio Arevalo. Forlan en Müller kwamen daardoor op gelijke hoogte met WK-topscorers Wesley Sneijder en David Villa. Allen scoorden vijf doelpunten.

Maar nu waren het de Duitsers die rap gelijkmaakten. Muslera ging wederom in de fout. Hij schatte een voorzet van Jerome Boateng verkeerd in, zodat Marcell Jansen simpel raak kon knikken bij de tweede paal: 2-2.

Daarna waren beide partijen regelmatig gevaarlijk, maar de Duitsers trokken verdiend aan het lagste eind. Forlan raakte in de slotseconde nog de lat.

Octopus Paul had het dus goed gezien, want hij prefereerde vrijdag het etensbakje met de Duitse vlag boven die met de Uruguayaanse. Hopelijk komt de voorspelling van de achtarm morgenavond niet uit.