woensdag, 12. mei 2010 - 20:51

'Officieel dodental Nederlandse slachtoffers nog onduidelijk'

Den Haag

Er is nog geen officieel bevestigd aantal Nederlandse slachtoffers van de vliegramp bij Tripoli. Dit zei minister Verhagen woensdag aan het eind van de middag: “Dat weten we niet omdat we nog geen betrouwbare informatie hebben over identiteit en nationaliteit van de mensen die daadwerkelijk zijn ingecheckt”.

Inchecklijst
Het ministerie van Buitenlandse Zaken beschikt over een inchecklijst. Daarop staat een aantal namen doorgestreept, van mensen die met zekerheid in het vliegtuig zaten. Van de mensen waarvan de namen niet zijn doorgestreept is dat niet zeker.

Ook staan de nationaliteiten van de passagiers niet op de lijst vermeld. Dus vergt het meer onderzoek in Johannesburg en Tripoli en in overleg met de reisorganisatie.

Buitenlandse Zaken wil 100 procent zeker zijn voordat het informatie vrijgeeft waarover tientallen families in spanning zitten.

'Nabestaanden in Nederland blijven'
Minister Verhagen adviseert nabestaanden van slachtoffers van de vliegramp bij Tripoli in Nederland te blijven. De vliegtuigmaatschappij heeft familieleden tickets aangeboden.

Verhagen zegt dit gebaar te waarderen, maar hij raadt hen aan niet zelf naar Libië te reizen. “Zij zijn hier heel hard nodig voor het verzamelen van materiaal dat noodzakelijk is voor de identificatie”, aldus Verhagen.
Provincie:
Tag(s):