woensdag, 10. maart 2010 - 16:28

Olifantje geboren

Emmen

In de olifantenstal van Dierenpark Emmen heeft Htoo Khin Aye dinsdagavond laat een kerngezonde zoon ter wereld gebracht.

Het gewicht van de flink uit de kluiten gewassen baby-olifant wordt geschat op zo’n 125 kilo. De kleine wordt goed in de gaten gehouden door zijn moeder, grote zussen en tantes en lijkt zich prima thuis te voelen in de kudde. Htoo Khin Aye is een zeer ervaren moeder, want ze heeft al drie dochters en twee zoons grootgebracht. Daarom wordt ervan uitgegaan dat het ook met haar zesde baby wel goed zal komen. In Dierenpark Emmen zijn tot nu toe 21 olifantjes geboren, waaronder maar liefst 17 mannetjes. Htoo Khin Aye neemt met haar drie dochters dus een bijzondere positie in de kudde in. De olifantenfamilie in Emmen bestaat nu uit 15 olifanten en is daarmee de grootste van Europa.

Omdat het woensdag behoorlijk koud was, kon de hele kudde olifanten, inclusief het baby-olifantje, helaas nog niet naar buiten. Om de geboorte te vieren, trakteert Dierenpark Emmen haar bezoekers op beschuit met blauwe muisjes.
Provincie:
Tag(s):