woensdag, 13. januari 2010 - 9:22

OM breidt dagvaarding Wilders uit

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft besloten de dagvaarding tegen Geert Wilders uit te breiden. Dat melden verschillende media vandaag.

Aanvankelijk wilde het OM Geert Wilders helemaal niet vervolgen voor zijn uitlatingen over de islam, maar nu heeft het OM op eigen houtje de dagvaarding tegen de PVV-leider toch uitgebreid. Wilders wordt nu ook vervolgd voor haatzaaien tegen Marokkanen en niet-westerse allochtonen.

De uitbreiding van de aanklacht baseert het OM onder andere op Wilders’ uitspraak: ‘De grenzen gaan nog diezelfde dag dicht voor alle niet-westerse allochtonen’, zo schrijft de Volkskrant vandaag.

De krant schrijft verder dat raadsman Gerard Spong, één van degenen die aangifte deden tegen Wilders, de uitbreiding 'een goede zet' vindt.
Ook advocaat Haroon Raza van de anti-racismeorganistatie Nederland Bekent Kleur is zeer tevreden over de uitbreiding.
Volgens de advocaat gaat het Geert Wilders ,,niet alleen om moslims, maar ook om niet-westerse allochtonen, dus mensen met een kleur.'

Spong en Raza achten de vervolging voor deze feiten zelfs kansrijker dan voor haatzaaien tegen moslims.

Wilders vindt dat hij niet door het OM gedagvaard had mogen worden.
Bram Moszkowicz, de raadsman van Wilders, zal woensdag de dagvaarding op drie punten aanvechten. De zitting heeft achter gesloten deuren plaats en is dus niet toegankelijk voor pers en publiek.
Provincie:
Tag(s):