vrijdag, 5. maart 2010 - 13:04

OM eist celstraf voor rondelen vrouwen voor drugstransporten

Den Haag

Het Openbaar ministerie in Den Haag heeft vandaag drie jaar gevangenisstraf geëist tegen een 22-jarige man uit Leiden vanwege mensenhandel. De man wordt ervan verdacht twee vrouwen te hebben geronseld voor drugssmokkel uit Suriname naar Nederland.

In totaal stonden vandaag 4 verdachten voor de rechter. Tegen een 30-jarige jarige verdachte uit Schiedam is de zaak voor onbepaalde tijd aangehouden. De overige twee medeverdachten, een 47-jarige man uit Maarssen en een 24-jarige man uit Rotterdam hoorden respectievelijk 18 maanden waarvan drie maanden voorwaardelijk en 15 maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf tegen zich eisen.

Het OM verdenkt de 22-jarige hoofdverdachte ervan dat hij de twee vrouwen in contact heeft gebracht met de drie andere verdachten die zich bezighielden met cocaïnesmokkel en de vrouwen als koeriers wilden inzetten. Volgens de officier heeft de hoofdverdachte schaamteloos gebruik gemaakt van de kwetsbare positie van de twee vrouwen die vanwege hun leeftijd, intelligentie en persoonlijke omstandigheden uitermate vatbaar waren voor de misleidingen en mooie beloftes van de verdachte. Het handelen van de hoofdverdachte is volgens het OM te bestempelen als criminele uitbuiting, een van de aspecten van mensenhandel.
Provincie:
Tag(s):