woensdag, 10. maart 2010 - 11:02

OM eist gevangenisstraf en tbs voor mishandelen willekeurige voorbijgangers

Den Haag

De officier van justitie in Den Haag heeft gisteren 3 jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverpleging geëist tegen een 19-jarige man uit Den Haag.

Tegen een 18-jarige medeverdachte uit Rijswijk eiste de officier 5 jaar gevangenisstraf. Beide mannen worden ervan verdacht dat zij acht willekeurige voorbijgangers hebben mishandeld en één van deze slachtoffers hebben beroofd.

Willekeurige voorbijgangers mishandeld

Volgens de officier van justitie mishandelden de twee verdachten tussen 23 augustus en 15 september 2009 zonder enige aanleiding voorbijgangers. Dit gebeurde in Den Haag, Rijswijk, Naaldwijk, Wateringen en Leidschendam. De mannen gingen steeds op dezelfde manier te werk. Al rijdend in een auto kozen ze hun slachtoffers willekeurig uit. Veelal waren het mensen op de fiets.

Ze reden hun slachtoffers klem, bleven met hun auto naast de persoon rijden of riepen vanuit de auto provocerende opmerkingen. Hierna stapten de verdachten uit en liepen zij op de slachtoffers af. De slachtoffers werden vervolgens met de vuist of een ijzeren staaf tegen hun hoofd, rug of armen geslagen. Twee slachtoffers zijn met een mes in hun been gestoken en één slachtoffer werd met een schroevendraaier in het gezicht gekrast en daarna beroofd van zijn portemonnee. Een ander slachtoffer werd al rijdende op zijn fiets vanuit de rijdende auto tegen een stilstaande auto geduwd.
Provincie:
Tag(s):