donderdag, 6. mei 2010 - 23:24

OM erkent fout rond familiedrama Zierikzee

Zierikzee

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdagmiddag in een brief aan NOVA verklaard dat het een fout heeft gemaakt rond de gezinsmoord in Zierikzee. Dit melden verschillende media vandaag.

Het OM verzuimde een vrouw in Zierikzee te waarschuwen dat haar man, die haar bedreigde, zou worden vrijgelaten. Het OM is daartoe verplicht.

Twee weken na de schorsing uit voorlopige hechtenis vermoordde de man in Zierikzee twee van zijn drie kinderen en verwondde zijn vrouw, voordat hij zelfmoord pleegde. Eén zoon ontsnapte aan de dood doordat hij bij de buren was.

Huiselijk geweld
De man had in voorlopige hechtenis gezeten vanwege huiselijk geweld en een zedendelict, zo meldt NOVA. Hij was eerder aangeklaagd en veroordeeld wegens mishandeling van zijn vrouw en misbruik van zijn oudste dochter. Hij had een contactverbod, maar ondanks dat ging het toch mis.

Een medewerker van het OM checkte na de schorsing alleen de bedreiging op eventuele slachtoffers. Die waren er bij die beschuldiging niet, doordat er geen aangifte was, maar bij de zedenzaak wel. Het checken van die laatste liet de medewerker echter na, waardoor de slachtoffers niet werden gewaarschuwd.

Het OM ,,betreurt dit ten zeerste'' en geeft aan procedures aan te passen. Tegen de parketmedewerker worden volgens de woordvoerster geen maatregelen getroffen.
Provincie:
Tag(s):