dinsdag, 5. januari 2010 - 9:23

OM in hoger beroep tegen pooierboys

Amsterdam

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam (OM) gaat in hoger beroep tegen een aantal vonnissen van de rechtbank Amsterdam in een omvangrijke pooierboyszaak.

Het OM is het niet eens met de hoogte van vijf straffen die door de rechtbank zijn opgelegd.

Op 23 december 2009 achtte de rechtbank, net zoals de officier van justitie, bewezen dat zes verdachten meerdere vrouwen hebben misleid, gedwongen tot de prostitutie, zeer ernstig hebben uitgebuit of daaraan hebben meegewerkt. De rechtbank legde aan drie hoofdverdachten gevangenisstraffen op van vier tot zes jaar, terwijl de officier van justitie zes tot dertien jaar gevangenisstraf had geëist.

De hoofdofficier van justitie in Amsterdam kondigde vorig jaar aan dat de aanpak van mensenhandel een speerpunt van het Amsterdams beleid zou worden. Het OM Amsterdam voelt zich door de uitspraak van de rechtbank gesteund in het blootleggen van de kwalijke praktijken van pooierboys.

Ook levert de uitspraak een belangrijke bijdrage aan de gezamenlijke aanpak van de criminaliteit in het Wallengebied door het OM, de politie en de gemeente.

Het OM acht de bewezen geachte feiten zo ernstig dat het zich niet neer kan leggen bij de hoogte van de door de rechtbank opgelegde straffen. Tegen de uitspraken in vijf van de zes zaken gaat het OM daarom in hoger beroep. Alleen tegen de uitspraak van Tarkan D. stelt het OM geen appèl in.
Provincie:
Tag(s):