zaterdag, 16. januari 2010 - 12:29

OM vernietigt te vroeg het geweer van mysterieus jachtongeval

Breda

Het Openbaar Ministerie (OM) in Breda heeft het jachtgeweer in de zaak Joska Gosens laten vernietigen, terwijl de zaak in hoger beroep nog loopt bij het gerechtshof in Den Bosch. Dit meldt BN/De Stem vandaag.

Het jachtgeweer was belangrijk materiaal in de zaak rond het mysterieuze jachtongeval in 2007 in Bavel. De toen 39-jarige Joska Gosens liet op 22 november 2007 haar honden uit op de Bavelse Berg in Breda, toen zij door een kogel werd getroffen. De kogel was afkomstig uit het jachtgeweer van de 72-jarige verdachte Johan K.
Gosens overleed enkele dagen na het ongeval in een ziekenhuis.

Johan K. werd in april door de rechtbank in Breda veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur, 293 dagen cel, waarvan 270 voorwaardelijk, en het betalen van een schadevergoeding voor dood door schuld. Justitie in Breda was het niet eens met die straf en stelde hoger beroep in omdat er sprake zou zijn van doodslag.

Advocaat Frank Koningsveld van de 72-jarige verdachte Johan K. zei zaterdag in reactie op een verhaal in BN/De Stem dat hij erg verbaasd is over de gang van zaken.

Afgelopen donderdag heeft het gerechtshof het OM nog opdracht gegeven uit te zoeken wat er precies is gebeurd. Volgens Koningsveld is de vernietiging van het jachtgeweer extra opmerkelijk omdat zowel justitie als hij nog schotproeven wilde uitvoeren. ''We hadden juist overleg met het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) over hoe we dat zouden gaan doen.''

In de Telegraaf zei de advocaat te hopen dat het OM „in een vlaag van onoplettendheid“ heeft gehandeld. „Ik begrijp er niks van dat het belangrijkste bewijsmiddel is vernietigd en kan me niet voorstellen dat iemand dit opzettelijk heeft gedaan.”
Provincie:
Tag(s):