vrijdag, 4. juni 2010 - 14:36

OM vervolgt motoragent voor dodelijke aanrijding

Amsterdam

Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam vervolgt een 33-jarige politieagent die met zijn motor op 22 oktober een 41- jarige vrouw aanreed in Amsterdam-Zuid. ‘Het slachtoffer raakte daarbij ernstig gewond en bezweek later aan haar verwondingen’, meldt het OM vrijdag.

De motoragent wordt ervan beschuldigd als verkeersdeelnemer de dood van de vrouw te hebben veroorzaakt. Op 17 juni 2010 moet hij zich voor de meervoudige kamer van de rechtbank in Amsterdam verantwoorden.

Het slachtoffer stak op 22 oktober het zebrapad over op de hoek van de Stadionweg en de Diepenbrockstraat toen de motoragent op haar botste. Ze raakte hierbij zwaar gewond en overleed de volgende dag aan haar verwondingen in het ziekenhuis.

Uit onderzoek van de rijksrecherche is gebleken dat de motoragent op weg was naar een melding en daarbij zonder zwaailicht en sirene door het rode stoplicht reed, terwijl het licht voor het slachtoffer op groen stond.

Het OM is na bestudering van het onderzoek tot de conclusie gekomen dat er grond is voor strafrechtelijke vervolging. De officier van justitie heeft de nabestaanden van het slachtoffer en de betrokken politieambtenaar geïnformeerd over zijn beslissing.
Provincie:
Tag(s):