zaterdag, 15. mei 2010 - 14:22

Omstanders hinderen hulpdiensten in Jubbega

Jubbega

Een grote groep omstanders, waarvan een aantal dronken, heeft het de hulpdiensten vrijdagavond erg lastig gemaakt in Jubbega. Op de Jelle van Damweg lag een 19-jarige jongen bewusteloos op straat. Na een ruzie had het slachtoffer klappen gekregen en daardoor verloor hij zijn bewustzijn.

Het personeel van de ambulance arriveerde als eerste op de plaats van het incident. Er werd begonnen met het verlenen van eerste hulp. Direct kwam er een grote groep om de ambulance heen staan. Toen de agenten arriveerden bestond de groep uit minimaal 50 personen. De 19-jarige jongen lag inmiddels in de ambulance.

Het personeel besloot om de ambulance een stuk verderop neer te zetten omdat dronken omstanders het werk hinderden. De agenten hadden ondertussen achterhaald wie de klap had gegeven.

De man, leeftijd onbekend, werd aangehouden en in de politieauto geplaatst. Wederom begonnen omstanders vervelend te doen. Zo werd de doorgang geblokkeerd en er werd geprobeerd om de man uit de politieauto te trekken.

Pas na het nodige duw- en trekwerk konden de agenten met de verdachte vertrekken. In het ziekenhuis bleek dat het slachtoffer geen aangifte wilde doen. De man die was aangehouden werd dan ook weer in vrijheid gesteld.
Provincie:
Tag(s):