vrijdag, 7. mei 2010 - 18:06

Omvangrijke drugsonderzoek Emmen bijna afgerond

Emmen

Het onderzoek naar handel in harddrugs waarbij op 12 maart 2010 in een gecombineerde actie van politie Drenthe, politie Groningen en Koninklijke Marechaussee negen verdachten werden aangehouden, zit in de afrondende fase. Binnenkort wordt het dossier overgedragen aan Justitie.

De hoofdverdachte, een 47-jarige vrouw uit Emmen, zit nog vast. In de zomer zullen de hoofdverdachten zich bij de rechtbank moeten verantwoorden. Vanaf de start heeft een team van vier politiemensen en leden van de Koninklijke Marechaussee aan dit onderzoek gewerkt. Naast de hoofdverdachten, die worden verdacht van grootschalige handel in harddrugs, zijn nog ruim een tiental mensen aangehouden, waarvan de betrokkenheid bij deze handel nader is onderzocht. Een aantal van hen hebben kortere of langere tijd vast gezeten. Tijdens het onderzoek zijn onder meer een kleine hoeveelheid harddrugs, een auto, ongeveer € 5000,- en een luchtdrukpistool in beslag genomen.

Rechercheurs van het team Financiële Expertise (Noordelijke Recherche Eenheid) doen nog nader onderzoek naar het financiële voordeel wat door de handel is verkregen en de sociale recherche stelt een onderzoek in naar mogelijke uitkeringsfraude. De uitkomsten van het politieonderzoek waren voor de woningcorporatie aanleiding het huurcontract met de hoofdverdachte te ontbinden. De gemeente heeft de woning voor drie maand gesloten.
Provincie:
Tag(s):