vrijdag, 9. april 2010 - 22:29

Ondergrondse afvalcontainers in Zeegse verwijderd

Twee van de drie ondergrondse afvalcontainers in Zeegse zijn vrijdag verwijderd. Het gaat om de containers aan de Zandrivier en de Zeegsersteeg. Bewoners van het bosgebied kunnen hun afval nu al-leen nog kwijt in de container op de brink in Zeegse. Het college van B&W heeft tot deze maatregel besloten in verband met regelmatige vernieling van de containers.

De verzamelcontainers, voorzien van een weegsysteem, zijn een paar jaar geleden geplaatst omdat het afval in het bosgebied niet op een efficiënte manier huis-aan-huis ingezameld kon worden. Alle bewoners van het bosgebied ontvingen een milieupas, waarmee zij de containers konden openen. De containers zijn al diverse keren na vernielingen gerepareerd en verstevigd. Afgelopen februari werden opnieuw twee van de drie containers beschadigd. Daarom heeft het college van B&W nu besloten om die twee containers te verwijderen. De gebruikers van de afvalcontainers hebben deze week een brief ontvangen waarin de maatregelen worden aangekondigd.

Het is niet bekend wie verantwoordelijk is voor de vernielingen. Het college van B&W heeft aangekondigd dat het toezicht en de handhaving in de openbare ruimte in Zeegse worden verscherpt.
Provincie:
Tag(s):