woensdag, 3. februari 2010 - 14:22

Onderzoek dode man in cel Capelle afgesloten

De man die op 1 augustus 2009 in een cel in het politiebureau in Capelle overleed, is niet overleden door het handelen van de politie. ‘Dat is gebleken uit het onderzoek dat de Rijksrecherche instelde naar de omstandigheden waaronder de man overleed’, meldt het Ministerie van Justitie woensdagmiddag.

De officier van justitie die het onderzoek leidde, heeft de nabestaanden van de man laten weten dat er verder geen strafrechtelijk onderzoek wordt ingesteld tegen de betrokken politiemensen.

De 45-jarige Rotterdammer werd aangehouden in het huis van zijn echtgenote. Die had zelf de politie gewaarschuwd omdat ze zich bedreigd voelde. De man werd naar het politiebureau aan de Slotlaan vervoerd en daar werd de GGD gewaarschuwd.

Die constateerde dat er geen acute zorg nodig was. De man werd achtergelaten in zijn cel. Toen een GGD-medewerker ruim 10 minuten later bij hem ging kijken, bleek hij te zijn overleden.

Overdosis geneesmiddel en drugs
Sectie wees uit dat de man is overleden aan een overdosis van een geneesmiddel tegen depressies in combinatie met drugs. Dat de man zich agressief gedroeg, komt mogelijk ook door de combinatie van beide middelen. Er zijn bij de sectie geen sporen van geweld gevonden.
Provincie:
Tag(s):