woensdag, 21. juli 2010 - 13:57

Onderzoek dood jonge Schiedammers afgesloten

Schiedam

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een hernieuwd onderzoek naar de dood van twee jonge Schiedammers, in 2007 en 2008, afgesloten. Dit heeft het OM woensdag laten weten.

Het onderzoek heeft — opnieuw — geen aanknopingspunten opgeleverd die wijzen in de richting van een misdrijf. De officier van justitie heeft woensdag de nabestaanden ingelicht over de bevindingen.

Het nieuwe onderzoek begon nadat zich een nieuwe getuige had gemeld. Naar aanleiding van de verklaring van deze getuige zijn een aantal onderzoekshandelingen verricht. Zo zijn andere getuigen gehoord en heeft het arrestatieteam van de politie Rotterdam-Rijnmond gedoken in het Brielse meer. Maar die onderzoeken hebben allemaal niets opgeleverd.

De twee werden in januari 2007 en juni 2008 gevonden in respectievelijk een sloot in Schiedam en het Brielse meer. Op het lichaam van de eerste is geen sectie verricht omdat de omstandigheden wezen in de richting van een noodlottig ongeval.

Op het lichaam van de ander is wel sectie verricht. Die wees uit dat de jongeman was verdronken. Op beide lichamen werden geen sporen van geweld gevonden.

’Het onderzoek is dan ook opnieuw afgesloten. Mocht er ooit nieuwe informatie komen, dan wordt het onderzoek zoals te doen gebruikelijk heropend’, aldus het OM.
Provincie:
Tag(s):