woensdag, 23. juni 2010 - 21:50

Onderzoek naar aangetroffen lichaamsdelen

Regio

De politie heeft een rechercheteam samengesteld dat nader onderzoek doet naar de lichaamsdelen die dinsdagmorgen zijn gevonden in een water in het grensgebied van Drenthe en Overijssel.

In de aangetroffen zak zaten een aantal ledematen. Over de hoeveelheid en soort ledematen doet de politie in verband met het onderzoek geen mededelingen. De ledematen zijn overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut. Daar wordt nader onderzoek gedaan en wordt geprobeerd duidelijkheid te krijgen over geslacht, leeftijd, enz. Ook zal er een DNA profiel worden samengesteld en zal dit worden vergeleken met beschikbare DNA profielen van o.a. vermiste personen. De uitkomsten van het onderzoek zullen naar verwachting niet eerder dan over een aantal weken bekend zijn.

Op en rond de vindplaats is uitgebreid sporenonderzoek gedaan. Ook is gezocht naar meer menselijke resten die in verband kunnen staan met deze vondst. Daarbij is niets aangetroffen. Woensdag, wordt dit onderzoek afgerond en zal de omgeving weer worden vrijgegeven voor het verkeer.
Provincie:
Tag(s):