zondag, 13. juni 2010 - 20:43

Onderzoek naar botsing bromfietser en politieauto nog in volle gang

Alkmaar

Politie, OM en gemeente hebben een gesprek gehad met de voorzitter van de islamitische Stichting Alkmaar Murat Ozcan. In dat gesprek is ingegaan op het onderzoek naar het ongeval tussen een bromfietser en een politieauto op 19 mei j.l. De bromfietser is aan zijn verwondingen overleden.

Het ongeval is op camerabeelden te zien. Daardoor is vast komen te staan dat de bromfietser en de politieauto elkaar tegemoet reden toen het ongeval gebeurde. Er is dus geen sprake van een achtervolging. Ook is de bromfietser niet meegesleurd.

De bromfietser trachtte voor de politieauto langs rijden. Dat lukte niet waarna een botsing ontstond. Uit het onderzoek moet nu blijken wat de oorzaak is. Er zijn twee mogelijkheden die worden onderzocht:

- ze reden op elkaar af. Mogelijk hebben ze beiden willen uitwijken voor de ander en zijn ze beiden ongelukkigerwijs naar dezelfde kant uitgeweken,

- mogelijk heeft de agent zijn voertuig willen gebruiken om de bromfietser, die werd verdacht van vernielingen, staande te houden en ging dat mis.

De Rijksrecherche doet onderzoek naar het ongeval. Haar deel van het onderzoek is zo goed als afgerond. De Rijksrecherche doet onderzoeken naar mogelijk strafbare feiten waarvan ambtenaren (in dit geval een agent) worden verdacht. De Rijksrecherche staat los van de politie. Op die manier is de onafhankelijkheid van het onderzoek gewaarborgd. Het onderzoek staat onder leiding van het Openbaar Ministerie Alkmaar.

Het onderzoek zal nog enige maanden in beslag nemen, omdat het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) technisch onderzoek moet verrichten.
Provincie:
Tag(s):