maandag, 26. april 2010 - 9:47

Onderzoek naar brandstichtingen

De politie heeft vrijdagavond twee minderjarige jongens uit Weert aangehouden op verdenking van respectievelijk brandstichting en betrokkenheid daarbij.

De politie kreeg rond 21.00 uur een melding dat de voordeur van een in aanbouw zijnde woning aan de Rentmeesterlaan in brand stond. De brand is vermoedelijk aangestoken door een van de minderjarigen terwijl een klasgenoot toekeek. De jongemannen gingen er op de fiets vandoor maar werden vervolgens staande gehouden door een oplettende getuige die er met z’n auto achteraan reed. Aangezien de brand kon worden geblust door voorbijkomende wandelaars bleef de schade beperkt. De jongens zijn inmiddels door de politie verhoord.

Naast dit incident heeft de politie dit weekend meerdere meldingen gekregen van vermoedelijke brandstichting. Zaterdagavond ontstond er brand in een leegstaande woning aan de Heierhoevenweg in Venlo. Aangezien er sprake is van meerdere brandhaarden wordt er rekening gehouden met brandstichting.
Zondagochtend omstreeks 10.00 uur kwam er een melding binnen van een kleine brand aan de Heideweg in Tegelen. Het betreft een stapel hout die vermoedelijk opzettelijk is aangestoken midden in het bos. De brand was snel onder controle.
De politie onderzoekt de zaken verder.
Provincie:
Tag(s):