donderdag, 27. mei 2010 - 14:59

Onderzoek naar effect goede voeding in gezondheidszorg

Veghel

De ministeries van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) laten onderzoek doen naar de effecten van goede voeding en een betere ambiance bij maaltijden in de gezondheidszorg.

Zorginstelling BrabantZorg in Veghel werkt mee aan een onderzoek van Wageningen Universiteit Research en Phliss, een onderneming dat eet- en drinkconcepten bedenkt voor zorg en onderwijs.

In het onderzoek is de warme maaltijd de belangrijkste activiteit van de dag: het gaat om maaltijden die worden bereid met minimaal 60% biologische producten, aangevuld met producten zonder kunstmatige smaakversterkers en vrij van kunstmatige kleur-, geur-, smaak- en conserveringsstoffen, met veel aandacht voor presentatie.

Als het onderzoek uitwijst dat er positieve effecten zijn op de zorg als gevolg van een andere aanpak van maaltijdverstrekking in de zorg, dan gaat minister Verburg de zorgverzekeraars uitnodigen om mee te betalen. 'Ze weten van het onderzoek, maar als blijkt dat we resultaat boeken, dan zitten ze snel bij mij aan tafel en dan gaan we het hebben over medefinanciering van een dergelijke aanpak bij de maaltijden.'
Provincie:
Tag(s):