vrijdag, 19. maart 2010 - 22:27

Onderzoek naar handel in drugs afgerond

Goes

Politie Zeeland heeft een grootschalig onderzoek naar de handel in speed en XTC pillen zo goed als afgerond.

In totaal zijn 28 verdachten aangehouden wegens het in bezit hebben van speed en XTC en het handelen in deze drugs. Elf dealers zitten nog vast.

In december 2009 is in Goes een aantal personen betrapt die in bezit waren van speed waarna een onderzoek is gestart. Dit onderzoek leidde naar vijf mannen in Goes die zich bezig hielden met de verkoop van speed.

In een woning in Goes werden bij een inval in februari 2010 een halve kilo speed en 400 XTC pillen aangetroffen. In woningen in Middelburg, 's Gravenpolder, Vlissingen, Rilland en Rotterdam zijn ook nog kleine hoeveelheden speed aangetroffen. Een Rotterdammer en een inwoner van Vlaardingen zijn aangehouden als leveranciers van de speed. De andere verdachten zijn afkomstig uit Goes, Middelburg, Vlissingen, Zierikzee, 's Gravenpolder, gemeente Borsele, gemeente Reimerswaal en Zeist.

In totaal zijn 65 kopers van speed en XTC, onder wie twaalf minderjarigen, gehoord.

Ook in Zeeuws Vlaanderen deed Politie Zeeland een onderzoek naar de handel in speed. In februari 2010 zijn diverse personen aangehouden. Gebleken is dat een aantal van hen speed kocht van dezelfde inwoner uit de gemeente Reimerswaal die tijdens het onderzoek in Goes is aangehouden.
Provincie:
Tag(s):