maandag, 26. april 2010 - 10:52

Onderzoek naar specifieke woonmilieus in Drenthe

Regio

Zo vanuit de achtertuin op de surfplank stappen, via een oprijlaan naar je landhuis rijden of een gezamenlijke tuin delen met een aantal buren. De provincie Drenthe wil graag weten hoe groot de behoefte is in de provincie om anders dan anderen te wonen. Daarom doet de provincie de komende maanden in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen onderzoek naar de potentie van dergelijke specifieke woonmilieus.

Drenthe wil zich profileren als de woonprovincie van Nederland. Bij de inrichting van nieuwe woongebieden is het daarom goed om rekening te houden met de wensen van mogelijk toekomstige bewoners. Bijvoorbeeld wensen met betrekking tot de woonomgeving, zoals de aanwezigheid van voorzieningen, de ruimte in een wijk en de verkeersveiligheid. Maar ook wensen over de woningen zelf, bijvoorbeeld als het gaat om energieverbruik, de inpasbaarheid in het landschap of juist een bijzondere architectuur.

De komende week krijgen zo’n 500 Drenten gericht een vragenlijst thuisgestuurd. Maar iedereen (ook buiten Drenthe) kan meedoen met het onderzoek, via de online enquete die is te vinden op www.woonmilieu.com. Het invullen duurt ongeveer vijf minuten en kan tot 1 juni 2010.
Provincie:
Tag(s):